Multiwheel roulette

Multiwheel roulette: kansen spreiden

Multiwheel roulette beschikt over de regels van Europees roulette alleen speel je niet op één roulettewiel, maar tegelijkertijd op acht verschillende roulettetafels. Het grote voordeel hierbij is dat je de kansen op deze manier spreidt: je hebt namelijk acht keer kans dat het balletje op jouw gekozen inzet terechtkomt. Let wel: je zet dus ook acht keer in, dus je moet wel beschikken over voldoende speelgeld. Er is maar één speeltafel waarop je kunt inzetten en die inzet geldt uiteraard voor alle roulettewielen die je geselecteerd hebt.

multiwheel-roulette

De basis van multiwheel roulette

Bij het spelen van multiwheel roulette heb je direct zicht op zowel de speeltafel als de acht roulettewielen. Er staan acht camera’s gericht op de afzonderlijke wheels zodat je snel ziet of de balletjes op het door jou gewenste getal of de door jou gewenste kleur gevallen zijn. Elk roulettewiel heeft zijn eigen RNG algoritme wat inhoudt dat elke bal en cilinder hun eigen software hebben die het balletje stuurt. Met andere woorden: de uitkomsten van de roulettecilinders zijn dus volstrekt willekeurig en hebben onderling niets met elkaar te maken.

Hoe speel je multiwheel roulette?

Als je multiwheel roulette gaat spelen, doe je in feite niets anders dan wanneer je het gewone roulettespel online zou gaan spelen. Het enige wezenlijk andere is dat je nu dus op meerdere wielen tegelijkertijd kan spelen, tot een maximum van 8 roulettewielen. Voor de rest gelden gewoon de regels zoals je die kent van het Europees roulette. Op het wiel vind je de getallen 1 t/m 36 en er is ook nog het getal 0 aanwezig. Is er ook nog een dubbele 0 aanwezig, dan heb je te maken met Amerikaans roulette. Je hebt verschillende inzetmogelijkheden: op een enkel getal, op een kleur, op even of oneven nummers, op meerdere getallen tegelijkertijd, enz.

Oefenen met gratis speelgeld

Het is altijd verstandig als je een nieuw spel gaat spelen in een online casino om het eerst wat te oefenen met gratis speelgeld. Niet met je eigen geld, maar door gebruik te maken van de gratis speelmogelijkheid die er bij nagenoeg elk spel is. Zo krijg je het spel wat meer onder de knie voor je je eigen zuurverdiende euro’s in gaat zetten. Bij multiwheel roulette is het dan ook aan te raden om te gaan oefenen op de gratis speelversies. Zo zie je al snel genoeg hoe een en ander werkt en (ook niet onbelangrijk) hoe snel soms je geldstapel kan slinken.

Strategie bij multiwheel roulette

Alle wielen draaien onafhankelijk van elkaar bij multiwheel roulette dus je hebt best kans dat je met jouw inzet acht keer in de prijzen valt of dat je juist acht keer je inzet verliest! Een strategie die je dan kan hanteren zou bijvoorbeeld zijn om in te zetten op kansen die flink uitbetalen (zoals op 1 nummer waarbij je de inzet 36 keer uitgekeerd krijgt), zodat een verlies op de overige wielen gecompenseerd wordt. Toch blijft de kans bestaan dat je gewoon 8 keer verliest. Sterker nog: de kans dat jouw getal valt is per wiel nog steeds maar 1 op 37! Je kunt natuurlijk wel gebruikmaken van bekende roulettesystemen zoals je die al kent van het ‘gewone’ roulette. En ook hier geldt weer: als je eenmaal een systeem of strategie gekozen hebt, houd er dan ook een langere tijd aan vast en switch niet steeds naar een ander systeem.