Roulette spelregels

Je maakt meer kans op winst bij het spelen van roulette als je goed op de hoogte bent van de spelregels van roulette. Wij hebben dan ook een uitgebreid en duidelijk overzicht voor je samengesteld met daarin de meest belangrijke informatie omtrent dit casinospel. Doe er je voordeel mee en speel als een ware professional roulette bij de goksites van jouw keuze.

De onderdelen van het roulette spel

In Nederland wordt bijna altijd Europees roulette gespeeld. Dit houdt in dat het roulettewiel de getallen 1 tot en met 36 bevat en het getal 0. Bij Amerikaans roulette wordt er nog een dubbele 0 aan het wiel toegevoegd. Bij Europees roulette speel je aan een roulettetafel met daarop de mogelijkheden waarop je kunt inzetten, een roulettewiel met de getallen 0 tot en met 36 en de fiches waarmee je in kan zetten.

europese-roulettetafel

Het doel van roulette

In de basis is het doel van roulette om vooraf te gokken waar het balletje in het roulettewiel op terecht zal komen. Je kunt kiezen uit het getal zelf (1 t/m 36), de kleur van het getal (zwart of rood), een hoog of een laag getal en een even of oneven getal. De winst die je maakt is afhankelijk van de kans waarop je hebt ingezet. Hoe kleiner de kans dat je wint, hoe groter de uitbetaling is als je het toch goed hebt. Heb je op 1 getal ingezet dan krijg je 36 keer je inzet terug. Bij een inzet op een even kans (zoals zwart of rood) win je 1 keer je inzet terug.

Fiches en geld inzetten

Waar en hoe je moet inzetten is vooraf ook handig om te weten. Een eenvoudige onderverdeling is het maken van een keuze tussen een inside bet en een outside bet. Met andere woorden: je zet dan in op de binnenkant of op de buitenkant van de speeltafel.

Wat is een inside bet?

Om een inside bet te doen heb je 5 keuzes. Speel op 1 nummer (straight) door je fiche op het midden van het vakje met het getal te leggen. Leg je jouw fiche op de lijn tussen 2 getallen, dan spreken we van een split en speel je op 2 nummers tegelijk. Kies je voor de buitenste lijn van een getal aan de rand van de tafel, dan speel je voor een straat van 3 nummers. Om op 4 nummers tegelijk te spelen, kun je je fiche precies op een hoekpunt waar 4 getallen bij elkaar komen (de corner) leggen. Tot slot kun je nog door aan de buitenzijde van de tafel te kiezen voor de lijn tussen 2 getallen spelen met 2 straten naast elkaar.

De outside bet

Om een outside bet te plaatsen, kies je voor een kolom (een van de drie twaalfcijferige lijnen), een dozen (een van de drie twaalfcijferige vakken), de hoge of de lage nummers (1-18 en 19-36), de kleur (zwart of rood) en even of oneven.

Het burenspel

Soms is er bij een roulettetafel naast het reguliere speelveld nog een ovale variant aangebracht. Dit is een zogenaamde burenprint en die kun je gebruiken om inzetten op verschillende series te plaatsen. De nummers staan in dezelfde volgorde als op de cilinder van het roulettewiel. De cilinder bestaat uit segmenten met elk een eigen naam: de Grote Serie, het Zero Spel, de Orphelin en de Kleine Serie. Daarnaast kun je ook het burenspel spelen. Dan zet je in op 1 bepaald nummer en de 2 nummers links en rechts daarvan.

Denk je dat je genoeg informatie verzameld hebt om online roulette te gaan spelen? Bezoek dan een Nederlandse goksite en speel roulette als een pro.